Kulturvecka Lysekil 2018

Återblick kulturvecka 2018 i Lysekil

Hej,
Nedan en återblick, sammanställning av intryck, bilder mm från kulturveckan i Lysekil där Ingrids bilder visades under tre dagar tillsammans med studieförbundets elever i akvarell och foto. Utställningen ägde rum i Lysekils Galleria/köpcentrum, Kungsgatan 42, 5-7 oktober.

Hängningen av utställningen utfördes 1 oktober då ytorna för respektive konstnär/utställare tilldelades, dock noterade jag denna dag att belysningen ej var tillräcklig för att konstverken skulle komma till sin rätt, i övrigt gick allt bra och sammanlagt 45 konstverk fick plats på väggar och bord, 129 konstverk fick plats i det grafikställ som jag fick låna av galleri Alltirama i Mölndal (som utfört samtliga inramningar) ytterligare 192 bilder (små original) kunde visas i presentationspärmar, både grafikstället och presentationspärmarna var mycket omtyckta att ”botanisera” i, man kunde ta en presentationspärm, sätta sig bekvämt och njuta. Samtliga konstverk transporterades den 1 oktober från Göteborg till Lysekil (138 km) i en Volkswagen Touran.

Torsdagen den 4 oktober var det dags att iordningställa ”finslipa” allt inför vernissagen, fredagen den 5 oktober kl 12.00 då Lysekils kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson invigningstalar och skall förklara utställningen öppnad. Jag fick låna belysning från Led light AB i Göteborg vilket gjorde utställningen och presentationen av konstverken den rättvisa de förtjänar (4000 kelvin och nära 100% färgåtergivning, alltså så nära dagsljus man kan komma).

Jag hade det stora privilegiet att kunna närvara på utställningens samtliga dagar, samtliga timmar. Denna tid gav mig enormt mycket tillfredsställelse tillbaka för alla timmar av förberedelser som krävts för att genomföra denna tredagars utställning med Ingrids konstverk. Tillfredsställelse varje dag i form av möten med människor, oväntade möten .. väntade möten, jag bär med mig alla fina ord och omdömen som yttrades av utställningens besökare, det är med glädje och tillfredsställelse som jag minns dessa dagar i Lysekil.

Vänliga Hälsningar ingridstrom.se gm Roger Ström

Nedan:
Bilder från dagen innan vernissagen, torsdagen den 4 oktober – Vernissage, bilder på när kulturchefen Johanna Ljung Abrahamsson i Lysekil invigningstalar och förklarar utställningen öppnad, fredagen den 5 oktober kl 12.00 – LYSEKILSPOSTEN – Utdrag från gästbok 5-7 oktober – Några fina bilder från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten – Stångehuvud en plats från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten.

Bilder från dagen innan vernissagen, torsdagen den 4 oktober.

Vernissage, bilder på när kulturchefen Johanna Ljung Abrahamsson i Lysekil invigningstalar och förklarar utställningen
öppnad, fredagen den 5 oktober kl 12.00.

LYSEKILSPOSTEN.

Utdrag från gästbok 5-7 oktober.

Några fina bilder från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten.

Stångehuvud en plats från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten.

Kulturvecka i Lysekil 2018

Kulturveckan, Lysekil 5-7 oktober 2018!

Nu är det klart med utställningslokal för Ingrid Ströms konst i Kulturveckan, Lysekil 5-7 oktober 2018, tillsammans med studieförbundets elever (akvarell- och fotokurser). Utställningen blir på Gallerian, Kungsgatan 42 (lokalen längst in).

Vänliga Hälsningar ingridstrom.se gm Roger Ström