Representerad

Statens Museum for Kunst
Thorvaldsens Museum
Louisiana Museum
Musée des Beaux-Arts Jules Cheret
Musée des Beaux-Arts de Menton
The Tampa Museum of Art
Kulturstipendiat 1980
Ronald Mc Donald Hus
Det kommer mera här ….

Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst (SMK), Nationalmuseum, Sølvgade 48-50, 1307 København K, Danmark.

Ingrid Ström
Representerad vid Statens Museum for Kunst, Nationalmuseum, den 30 juli 1975 med tre konstverk: ”Lyckans tömmar”, ”Livsbejakelse” samt ”Källa öde kyrka” – Teknik: grafiska koppartryck.

Statens Museum for Kunst – SMK
Statens Museum for Kunst, är Danmarks nationalgalleri och ett av de mest besökta och största konstmuseum i landet. Museet ligger vid Sølvgade i parken Østre Anlæg i Köpenhamns innerstad. Museet stod färdigbyggt och slog upp portarna för första gången 1896 (ritat av arkitekten J. Vilhelm Dahlerup).

Det byggdes efter att kungens konstkammare på Christiansborg slott hade brunnit ner 1884, och då fanns det inte längre någon plats att visa samlingarna, som stammade från 1500-1600 talets enväldiga kungar. Som tur var räddades nästan hela samlingen från branden.

I dag består museet av två byggnader som byggts ihop med en glastäckt gata, som förenar gammalt med nytt. Den gamla byggnaden från 1896 och tillbyggnaden från 1998.I den gamla byggnaden hittar man bl.a. de fasta utställningarna av Europeisk konst från 1300 – 1800 talet, Dansk och nordisk konst från 1700 – 1900, samt Fransk konst från 1900 – 1930. I den nya delen finns Dansk och internationell konst efter 1900.

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum – Köpenhamn, Bertel Thorvaldsens Plads 2, 1213 København K, Danmark.

Ingrid Ström
Representerad vid Thorvaldsens Museum, den 30 juli 1975 med ett konstverk: ”Livsbejakelse”  – Teknik: grafiskt koppartryck.

Thorvaldsens Museum
Thorvaldsens Museum är tillägnad skulptören Bertel Thorvaldsen (1770-1844), som levde och arbetade i Rom under större delen av sitt liv (1796-1838). Museet ligger på den lilla ön Slotsholmen i centrala Köpenhamn intill Christiansborgs slott. Designat av Gottlieb Bindesbøll, är huset byggt 1838-48 efter en offentlig insamling av medel i 1837. Museet öppnade d. 18 September 1848.

Byggnaden
Byggnaden är starkt inspirerad av antik grekisk arkitektur och byggd runt en innergård där konstnären är begravd. Gården är particularlarly anmärkningsvärd målas i Eqyptian motiv, höga dadelpalmer, lejon och krokodil jakt bland exotiska fåglar och växter. Den egyptiska inflytande på utsidan är mer kysk, här enorma dörrar i svår trapets stil definierar arkitektens intentioner hylla på en gång till Attic grekiska, Pompeiian och egyptisk stil. Det är särskilt anmärkningsvärt för sin unika användning av färger både insidan och utsidan. Varje rum i museet har en unik tak dekoration i groteska stil. Utsidan är prydd med en fris föreställande Thorvaldsens hemkomst från Rom 1838 som gjorts av Jørgen Sonne.

Samlingar
Museet visar en omfattande samling av konstnärens verk i marmor samt gips, inklusive de ursprungliga gips modeller som används vid framställning av gjutna brons och marmor statyer och reliefer, som nu visas i museer, kyrkor och på andra platser runt världen. Museet har också målningar, grekiska, romerska och egyptiska antikviteter, teckningar och grafik som Thorvaldsen samlat in under sin livstid, samt ett brett utbud av personliga tillhörigheter som han använde i sitt arbete och vardag.

Louisiana Museum

Louisiana Museum for Morderne Kunst, Gl Strandvej 13, 3050 Humlebæk, Danmark.

Ingrid Ström
Representerad vid Louisiana Museum For Morderne Kunst, Humlebæk Denmark den 14 maj 1975 med två Teckningar / Hugo Arne Buch / Museumsinspektor.

Louisiana Museum for Morderne Kunst
Louisiana var det första museet I Skandinavien som byggdes för modern konst (öppnades 1958). En man och hans miljoner skapade det. En höstdag 1954 tog mångmiljonären Knud W Jensen en strandpromenad i Humlebæk med sin hund Trofast. De tog sig in på ett inhägnat område och upptäckte en villa i kolonial stil. Hovjägmästare Brun hade byggt stället 1855, och uppkallat det efter sina tre hustrur som alla hette Louise.

Detta måste jag ha, tänkte Jensen. Han tvingades kämpa mot att myndigheterna skulle göra huset till ett ålderdomshem och trädgården till en kyrkogård. Men till slut ägde han platsen för sina drömmars konstmuseum. arkitekterna Vilhelm Wohlert och Jørgen Bo fick uppdraget. Jensen räknade med fyrtiotusen besökare första året 1958, det kom sex gånger så många. Snart hade Louisiana uppemot en halv miljon besökare per säsong.

Knud W Jensen dog i december 2000, styrande på sitt museum in i det sista.

Musée des Beaux-Arts Jules Cheret

Musée des Beaux-Arts ”Jules Chéret” Nizza, 33 Avenue des Baumettes, 06000 Nice, Frankrike.

Ingrid Ström
Representerad på Musée des Beaux-Arts ”Jules Chéret” Nizza 22 maj 1975 med en teckning. Pino Della Selva blev också representerad denna dag. / M. Batier Attaché des Affaires culturelles och Tillförordnad Direktör för museerna i Nice.

Musée des Beaux-Arts ”Jules Chéret”
France at 33 av. des Baumettes byggdes på den tidigare privata herrgården, av den ukrainska prinsessan Elisabeth Vassilievna Kotschoubey (1878). Museet är uppkallat efter konstnären Jules Chéret som bodde och arbetade i Nice under sina sista år.

Museet har en samling av konst som spänner över de senaste fyra århundradena. Det finns målningar av Chéret och andra konstnärer som levde och arbetade på den franska Rivieran som Gustav Adolf Mossa, som under många år var intendent på museet. Det lilla museet har skulpturer av Jean-Baptiste Carpeaux, François Rude, Michel de Tarnowsky och Auguste Rodin, plus keramiska verk av Pablo Picasso. Museet öppnades 1928.

Musée des Beaux-Arts de Menton

Musée des Beaux Arts – Menton Frankrike, rue loredan larchey 06 Menton.

Ingrid Ström
Representerad på Musée des Beaux Arts – Menton den 6 maj 1975.

Musée des Beaux Arts – Menton.
Menton är en kuststad belägen på den franska rivieran mellan Monaco och Italien. Staden har knappt 30.000 invånare och ligger utsträckt längs havet öster om Cap Martin.

Carnolès Palace uppfördes i sitt ursprung 1717 av Prince Antoine, palatset var dekorerat av målare Menton: Bressan, Puppo och Vento (bröder), 1725 görs palatset om av ”prinsen av trädgårdar” Antoine Latour. Mellan 1863 och 1876, är byggnaden Casinospel och kontor. Det köptes 1896 av en amerikan, Edwards Philips Allis, som förbinder sig att återställa palatsets till sin forna lyster. Han frågar Hans-Georg Tersling , danske arkitekten som installeras i Menton. Palatset har registrerats under historiska monument September 12, 1969.

Carnolès Palace förvärvas av staden Menton 1961 är också säte för Museum of Fine Arts Menton.

Museum of Fine Arts Menton har en rik samling av målningar och skulpturer från olika perioder och stilar, allt från 12 till 20-talet. Från och med italienska konstnärer av primitivism, på grekiska ikoner och flamländska mästare finner insamling examen i verk av klassisk modernism: inklusive konstnärer Ecole de Paris, till exempel Suzanne Valadon, Max Jacob, Raoul Dufy och Maurice Hensel och andra modernister som. Pablo Picasso, Marc Chagall, Francis Picabia, Albert Gleizes, Paul Delvaux och Salvador Dalí.

The Tampa Museum of Art

The Tampa Museum of Art – 120 W Gasparilla Plaza, Tampa, FL 33602, Florida USA.
Centrala Tampa på Hillsborough River, bredvid Curtis Hixon Park, öppnades för första gången 1979, byggdes om 2010.

Ingrid Ström
Representerad på The Tampa Museum of Art – Florida USA den 10 december 1981 med tre konstverk: ”Rasten”, ”En häst”, samt ”Ledaren” – Teknik: grafiska koppartryck. / Acquisitions Comittee of the Tampa Museum Federation Inc. to our permanent collection / John H Nozynskik, Director

Ingrid Ström
Representerad på The Tampa Museum of Art – Florida USA den 5 februari 1991 med två konstverk: ”Möte med Antagonist” – Teknik: grafiska koppartryck. / Patricia Rudy Curatorial Assistant, Patricia Rudy skriver: ”jag gillar speciellt konstverket – Möte med Antagonist” – den är mästerlig och stark men ändå mild.

The Tampa Museum of Art
Museet uppvisar modern och samtida konst, liksom grekiska, romerska och etruskiska antikviteter.

Sedan starten, visste museiplanerare att Tampa Museum of Art ursprungliga byggnaden var för liten för sin samling. under många år pågick diskussionerna om en lösning. Under 2006 var man överens om att med offentliga och privata medel för att bygga en ny museibyggnad för en kostnad av $33.000.000 och på en yta av 6100 m2 bara ett halvt kvarter norr om dess ursprungliga plats. Pojektet startade den 18 april 2008 och invigningen av den nya Tampa Museum of Art ägde rum den 6 februari 2010.

Byggnaden, av arkitekten Stanley Saitowitz, är utformad för att se ut som ”en elektronisk juvel förpackning som är placerad på en piedestal” byggd i mycket aluminium, glas och fiberoptik vilket ger färgskiftande ljus i ytterväggarna och ”det gör byggnaden i sig till ett konstverk”.

Interiören är mer neutral, med mestadels vita ytor och dämpad belysning. Arkitekten beskriver det som ”en ram för visning av konst, till en tom duk fyllas med färger, en vacker men tom behållare som fylls”. Museet innehåller också en presentbutik och en servering inomhus och utomhus.

Under 2010 var Tampa Museum of Art vinnare i en amerikansk arkitektur Tävling hålld av ”The Chicago Athenaeum Museum” arkitekttur och design.

Kulturstipendiat 1980

Mölndals Kulturnämnd har beslutat att tilldela Ingrid Ström kommunens kulturstipendium 1980, vilket kommer att överlämnas vid kommunfullmäktiges sammanträde i Fässbergsskolans aula onsdagen den 17 december 1980 kl. 18.00

Ronald Mc Donald Hus

Ronald Mc Donald Hus – Vid Drottning Silvias Barnsjukhus, Östra Sjukhuset Göteborg.

Tack Ingrid!

Invigningen 25 Januari 2006.

Julkort 2006, detta julkortsmotiv är en gåva till Ronald McDonald Hus 2006.

 

Nedan, angående julkortsmotiv som Ingrid Ström skänkte till Ronald McDonald Hus 2006.

Invigningen 9 augusti 2004.

Oljemålning 2004, denna oljemålning är en gåva till Ronald McDonald Hus 2004.

Julkort 2004, detta julkortsmotiv är en gåva till Ronald McDonald Hus 2004.

Det kommer mera här ….