The world who’s who of women

Om IBC
Det internationella Biografiskt Centre i Cambridge, England, är världsledande inom biografiskt publicering. Grundades över fyrtio år sedan, har av sitt utbud av referenstitlar förtjänat ett internationellt rykte med oöverträffad räckvidd och integritet. Under denna period IBC har publicerat mer än 1.000.000 biografier av människor från hela världen i mer än 150 utgåvor.

Dessa böcker är inrymda i bibliotek forskningsinstitut och privata samlingar över hela världen. Inträde i våra böcker är baserat på meriter enbart och vi tar aldrig betalt att få inkludering.
IBC titlar sammanställs med värdefull hjälp av organisationer, föreningar och privatpersoner från hela världen.

FÖRORD GENERAL EDITOR
Denna femte upplagan av The World Who’s Who of Women innehåller mer än tio tusen biografier av vilka nästan sju tusen illustreras med porträttbilder. Med tanke på den monumentala arbetet, är det knappast förvånande att det har tagit två år att sammanställa.

The World Who’s Who of Women, som först publicerades 1973, är nu accepterat som en standard bok, biografisk referens i hela världen och jag är särskilt glad över att biblioteken i många länder prenumererar på ständigt växande antal.

Med denna femte upplagan av The World Who’s Who of Women är det publicerat fyrtiotre tusen biografier och vårt bildbibliotek innehåller mer än trettio tusen porträtt av våra biografier.

Kriteriet för inkludering i The World Who’s Who of Women är fortsatt baserat på enbart meriter, det är inte möjligt att ”köpa” en plats. Internationella Biografiskt Centre i Cambridge, England (IBC) är helt opolitiskt och oberoende

Alla som förekommer i den har fått korrekturläsa sin biografi för godkännande.

International Biographical Centre,
Cambridge CB2 3QP,
England.
January 1980