Tekniker

Ingrids bredd och arbetskapacitet som konstnär;
Det är häpnadsväckande när man får en inblick i hur många olika tekniker Ingrid arbetade med och lägger man därtill vilken omfattande produktion Ingrid åstadkommit mellan 1975 och 2008 i ateljén på Kämpegatan 38 i samtliga tekniker, så blir man helt mållös.

2007 sorterade jag och Ingrid samtliga kvarvarande konstverk i ateljen på Kämpegatan 38 i Mölndal, dessutom passade Ingrid på att signerade samtliga osignerade konstverk som hon tyckte var värda att bevaras. Från den dagen vi började detta arbete så ställde jag mig frågan;  Undrar egentligen hur många konstverk det finns i denna Ateljén?

Samma fråga ställde vi oss (2008) när vi började att fotografera konstverk för hemsidan. Jag får denna frågan ganska ofta allteftersom arbetet med hemsidans utveckling fortskrider.

Jag säger alltid samma sak; Vi kommer om vi har tur, att få reda på detta. För närvarande finns det 853 bilder upplagda på hemsidan av cirka 1063 behandlade bilder och då har jag med största sannolikhet inte gjort en tredjedel av återstående arbete avseende bildmaterial för GALLERIET, med utgångspunkt från detta så kan antalet kvarvarande konstverk uppskattningsvis ligga på 3-4000 st. Denna text kommer att revideras efterhand.

Till ovanstående så skall man beakta samtliga sålda konstverk på utställningar och via besök i Ateljén. Detta antal konstverk är mycket svårt att säga, men helt klart så är det ingen liten siffra vi talar om, då det funnits många mycket konstintresserade människor i sfären kring Ingrids långa och i mina ögon fantastiskt fina konstnärsliv.

Tekniker: Olja, Akvarell, Acryl , Acryl Tapet, Acryl Collage, Blandteknik – Grafik Koppar, Grafik Litografi, Grafik_P_Lito_orginalstockar, Grafik Träsnitt, Grafik Linoleum – Textil, Emalj, Pastell, Tusch, Pennteckningar, Kolteckningar.

Se närmare avseende de olika teknikerna som intresserade Ingrid under flikarna ”Galleriet” – ”Ingrid/Studier” – ”Ingrid/Biografi”

Nedan under kommande rubriker visas ett urval av olika tekniker.