Nyheter

Återblick kulturvecka i Lysekil

 

Hej,
Nedan en återblick, sammanställning av intryck, bilder mm från kulturveckan i Lysekil där Ingrids bilder visades under tre dagar tillsammans med studieförbundets elever i akvarell och foto. Utställningen ägde rum i Lysekils Galleria/köpcentrum, Kungsgatan 42, 5-7 oktober.

Hängningen av utställningen utfördes 1 oktober då ytorna för respektive konstnär/utställare tilldelades, dock noterade jag denna dag att belysningen ej var tillräcklig för att konstverken skulle komma till sin rätt, i övrigt gick allt bra och sammanlagt 45 konstverk fick plats på väggar och bord, 129 konstverk fick plats i det grafikställ som jag fick låna av galleri Alltirama i Mölndal (som utfört samtliga inramningar) ytterligare 192 bilder (små original) kunde visas i presentationspärmar, både grafikstället och presentationspärmarna var mycket omtyckta att “botanisera” i, man kunde ta en presentationspärm, sätta sig bekvämt och njuta. Samtliga konstverk transporterades den 1 oktober från Göteborg till Lysekil (138 km) i en Volkswagen Touran.

Torsdagen den 4 oktober var det dags att iordningställa “finslipa” allt inför vernissagen, fredagen den 5 oktober kl 12.00 då Lysekils kulturchef Johanna Ljung Abrahamsson invigningstalar och skall förklara utställningen öppnad. Jag fick låna belysning från Led light AB i Göteborg vilket gjorde utställningen och presentationen av konstverken den rättvisa de förtjänar (4000 kelvin och nära 100% färgåtergivning, alltså så nära dagsljus man kan komma).

Jag hade det stora privilegiet att kunna närvara på utställningens samtliga dagar, samtliga timmar. Denna tid gav mig enormt mycket tillfredsställelse tillbaka för alla timmar av förberedelser som krävts för att genomföra denna tredagars utställning med Ingrids konstverk. Tillfredsställelse varje dag i form av möten med människor, oväntade möten .. väntade möten, jag bär med mig alla fina ord och omdömen som yttrades av utställningens besökare, det är med glädje och tillfredsställelse som jag minns dessa dagar i Lysekil.

Vänliga Hälsningar ingridstrom.se gm Roger Ström

Nedan:
Bilder från dagen innan vernissagen, torsdagen den 4 oktober – Vernissage, bilder på när kulturchefen Johanna Ljung Abrahamsson i Lysekil invigningstalar och förklarar utställningen öppnad, fredagen den 5 oktober kl 12.00 – LYSEKILSPOSTEN – Utdrag från gästbok 5-7 oktober – Några fina bilder från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten – Stångehuvud en plats från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten.

Bilder från dagen innan vernissagen, torsdagen den 4 oktober.

Vernissage, bilder på när kulturchefen Johanna Ljung Abrahamsson i Lysekil invigningstalar och förklarar utställningen
öppnad, fredagen den 5 oktober kl 12.00.

LYSEKILSPOSTEN.

Utdrag från gästbok 5-7 oktober.

Några fina bilder från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten.

Stångehuvud en plats från det vackra Lysekil, en pärla på den Svenska västkusten.

Lysekils Kulturvecka

Kulturveckan, Lysekil 5-7 oktober 2018!

Nu är det klart med utställningslokal för Ingrid Ströms konst i Kulturveckan, Lysekil 5-7 oktober 2018, tillsammans med studieförbundets elever (akvarell- och fotokurser). Utställningen blir på Gallerian, Kungsgatan 42 (lokalen längst in).

Vänliga Hälsningar ingridstrom.se gm Roger Ström

Hästar i Rörelse

Hej!
Vill presentera en mycket speciellt alster, Olja på mycket tunn lakansväv “Hästar i rörelse”

Mvh Roger Ström

Ingrid Ström Hemsida

Publicerat på gamla hemsidan 25 december 2009, reviderad 9 Juli 2016

Meningen med hemsidan är i första hand att kunna visa Ingrids verksamhet som konstnär på ett trevligt och överskådligt sätt samt men även presentera delar av Ingrids Biografi. Ingrids bredd som konstnär är uppseendeväckande, se de olika teknikerna som intresserade henne, flikar “Galleriet” – “Studier” – “Biografi”. Hemsidans Galleri skall visa bredden av de många olika “tekniker” som intresserade Ingrid och vilka hon arbetade mycket med!

Jag vill tacka Mia Antonsson som gjorde ett så fint arbete med hemsidan och dess ursprungliga utformning, utan henne skulle det förmodligen inte blivit någon hemsida överhuvudtaget! Det var en tillfällighet att jag av vänner fick reda på av att det fanns en “tjej” i Hofors som” skulle vara duktig på att producera hemsidor” och jag tog kontakt med henne och det ångrar jag verkligen inte!

Jag vill också tacka Björn Oscarsson som hjälpt mig att vidareutveckla hemsidan ifrån Göteborg samt även varit en avgörande hjälp när det gäller bildhantering.

Jag önskar förståelse för att en del bilder inte motsvarar verkligheten på det sätt jag önskar, detta beror till största delen på “okunskap” i bildhantering vilket jag ständigt försöker förbättra, dock skulle vilja poängtera att ett fotograferat alster aldrig (enligt min erfarenhet) kan göra ett original rättvisa.

Arbetet med att förbereda bilder för presentation i de olika gallerierna pågår detta är ett mycket omfattande arbete eftersom Ingrid var otroligt produktiv!

Mvh Roger Ström

Margit 111220

Jag skulle vilja framhålla en julhälsning som Margit Johannisson skrivit och skickat till Ingrid, Julen 2011!

Margit skriver ….

Det tänds kanske stjärnor
Det tänds kanske stjärnor i rymden ibland
små stjärnor som strålar och blänker
kanske tänds de av kärlekens tankar
som nån här på jorden tänker
kanske tänds det nya små stjärnor nånstans
som levande klara kristaller
för att återge himlen ljus och balans
när andra slocknar och faller …..

Det tänds kanske stjärnor i rymden ibland
när någon har knäppt sina händer
kanske tänds de kärlekens böner
som nån här på jorden sänder
kanske tänds det nya små stjärnor nånstans
i rymdens stjärnströdda vimmel
kanske kärleken är vår jordiska chans
att skapa en ljusare himmel ….

Det tänds kanske stjärnor i rymden ibland
ty kärleken kan göra under
kanske skapas det något för evigt
i flyende korta stunder
kanske nya stjärnor kan tändas nånstans
när kärlekens makter får råda
kanske blev det rätt mörkt om kärlek ej fanns
och inte fanns stjärnor att skåda ….

Av Margit Johannisson!

Marianne 110625

Marianne Ferm Gratulerar Ingrid på 90-års dagen med dessa fina rader!

Kära Ingrid
Varma goda tankar från mig till dig på din stora födelsedag! Det är alldeles ofattbart att du blivit så gammal och klok. Fast klok har du ju alltid varit. Tanken svindlar när man tänker på
allt som hänt dessa 90 år både för dig själv och hur världen har förändrats så mycket de senaste åren. En glädjefylld födelsedag tillsammans med släkt och vänner önskar jag dig.

Stor Kram Marianne

Blommorna: Kung Karls Spira, Fingerborgsblomma, Blåklint

Margit 110625

Födelsedagshälsning från Margit Johannesson 2011

Margit Johannisson med familj Gratulerar Ingrid på 90-års dagen!

Margit skriver …
Till Ingrid, på din födelsedag!

Du klarade det!
Att flytta berg är nog så svårt
trots att man sliter väldigt hårt
Men Du har lyckats med nåt stort
och nått Ditt mål med det Du gjort

Nu har Du fått vad Du begärt
det som har varit mödan värt
Så unna Dig en stor portion
av stolthet för din prestation”

Med dessa ord vill vi alla Gratulera på födelsedagen, Tinna, Christer, Rune och Margit
Vi kommer när festligheterna lagt sig, Kramar!